top of page

SOILE LAPPALAINEN

9-vuotiaana aloitettu hevosharrastus johti uraan hevosten parissa vuodesta 1988 alkaen. Ajan saatossa ja erityisesti 2000-luvun alusta lähtien huomasin, että Suomessa käytettävissä olleet menetelmät eivät aina ottaneet hevosen hyvinvointia tai tunteita riittävän hyvin huomioon. Tällöin työskentely ei johda toivottuihin tuloksiin. Havainnostani heräsi intohimo oppia alan uusimpia ja uraauurtavimpia koulutus- ja valmennusmenetelmiä ja yhdistää niitä pitkän linjan ammattilaisuuteeni ja vahvaan kokemukseeni.

IMG-20200729-WA0025_edited.jpg

Olen Ypäjältä valmistunut ratsastuksenohjaaja jonka lisäksi valmistuin hevostenkouluttajaksi vuonna 2019. Olen kilpaillut kouluratsastuksessa hevosen valmiudesta riippuen pääasiassa helppo B – vaativa B -tasolla, jonka lisäksi olen startannut myös kansalliselta Vaativa A/Prix St. George – tasolla. Olen vaativien kouluratsastusluokkien IIIK-tuomari. Olen erikoistunut kouluratsastukseen, mutta myös esteratsastuksessa olen harjoitellut opiskeluaikoina 100 - 120 cm -tasolla ja pidän estetunteja.  Minulla on kokemusta FWB-hevosten kasvattamisesta, varsottamisesta, sekä varsakoulutuksesta yli 20 oman varsan verran.

Olen kouluttanut satoja asiakkaitteni varsoja, ratsukoulutettavia ja jatkokoulutettavia ottaen työssäni aina huomioon hevosen hyvinvoinnin ja yksilölliset valmiudet.

Toimin yrittäjänä ratsastuskoulu Kajaanin Hevosharrastekeskuksessa lähes 30 vuotta kouluttaen kaiken ikäisiä- ja tasoisia ratsastajia ja hevosia koulu-, este- ja maastoratsastuksessa. Entinen oppilaani Asta Uhlbäck jatkoi ratsastuskoulun pitämistä ja kehittämistä 1.1.2022 alkaen Mustikkamäen Ratsutallin nimellä.

 

Opiskelen jatkuvasti lisää seuraamalla alan julkaisuja ja uusimpia tutkimuksia, osallistumalla Suomen johtavien kouluttajien ja arvostamieni valmentajien luennoille ja klinikoille. Työssäni tärkeintä on hevosen kohtaaminen yksilönä, jolloin jokainen hevonen opettaa minulle uutta. Työtäni motivoi tavoite siitä, että tulevaisuudessa hevostieteet olisivat Suomessa ala, jota voi opiskella korkeakoulutasolla.

bottom of page